De Jaguarkrijger

Kukulkans Meesterplan, Boek I

 

Hoog in de Andes zijn twee onthoofde kinderen gevonden, van wie het hart uit hun lichaam gesneden is. Jaguarkrijger Juan laat zijn menselijkheid achter, transformeert in zijn geestesbeest en gaat op zoek naar de dader: een vleermuismonster van voorbij de poort tussen de werelden.

Levensgevaarlijk gewond trekt hij zich na het gevecht terug en hoort een gebiedende stem zeggen dat de laatste dagen eraan komen. De stem vertelt hem over de op handen zijnde kosmische strijd, waarin Juans dochter Monica een meisje zal baren dat het universum kan redden van de ondergang. Juan moet ervoor zorgen dat Monica de juiste, waardige Coya-man zal treffen om dit kind te verwekken.

Maar dan ontmoet Monica Peter, een Belgische sociaal werker die in Chili neergestreken is…

Zo weefde De Gevederde Slang met oneindig geduld de lotslijnen van jaguar en mens samen. Hij maakte van hen wapens die hij gebruikt in zijn strijd tegen Akash, De Waanzinnige God.

De Jaguarkrijger is het spannende eerste boek in de trilogie Kukulkans Meesterplan, dat zich afspeelt in Chili ten tijde van de militaire dictatuur van generaal Pinochet. Peter Varg weeft heden en verleden moeiteloos samen tot een bijzondere en kleurrijke vertelling.

 

 

De in Aalst, Belgi√ę, geboren¬†Peter Varg¬†(pseudoniem) werkte in de jaren 80 van de vorige eeuw als ontwikkelingshelper in Chili, dat geregeerd werd door de dictator generaal Pinochet. Zijn eigen ervaringen vormden de inspiratie voor de fantasytrilogie¬†Kukulkans Meesterplan. In De Jaguarkrijger ontmoet de Belgische Peter Monica, een Witte Vlam, die een bijzondere missie heeft…

De Jaguarkrijger¬†is vanaf 20 april 2017 verkrijgbaar in Celtica’s Webshop en in iedere (internet)boekhandel.

De bijzonder treffende omslag is ontworpen door Sander Agelink.

Wil je alvast een voorproefje? Lees dan hier de proloog en hoofdstuk 1.

FacebookmailFacebookmail
Getagd
, , , , , , , , , ,