Persbericht De Jaguarkrijger


Verschijnt binnenkort: ”De Jaguarkrijger”, fascinerende start van een trilogie

Eind april 2017 verschijnt De Jaguarkrijger  door Peter Varg. Het is het eerste boek in de fascinerende trilogie Kukulkans Meesterplan. Het tweede boek, De Weerbeer, wordt in oktober van dit jaar verwacht en het slot getiteld Het Einde Komt verschijnt in april 2018.

Hoe “Kukulkans Meesterplan” ontstond

Eindeloze oorlogen, een verpest milieu, rijkdom die steeds weer verkeerd wordt verdeeld en macht die verkeerd wordt gebruikt. Politieke en religieuze leiders hebben ons door de eeuwen heen telkens opnieuw Utopia, het paradijs, beloofd. Uit onwetendheid hebben wij hun verhalen geloofd en hebben we voor hen kastelen en tempels opgetrokken. In ruil daarvoor gaven zij ons een rotte wereld terug, gebouwd op de illusies van rechtvaardigheid en gelijkheid.

Toen Peter 45 jaar geleden de wereld rondom hem begon te bevragen en op zoek ging naar de oorzaken van al die ellende, kreeg hij te horen dat de mens het had verkloot.  Dat is dan misschien wel juist. Maar waarom zijn wij mensen zoals we zijn?

Zoekend naar antwoorden kwam Peter in de jaren tachtig in Chili terecht, waar generaal Pinochet heer en meester was. Tussen het puin van de dictatuur heeft hij de mens op zijn best gezien.  Maar hij zag ook duistere dingen die aan zijn ziel zijn blijven kleven.

Om betekenis en zin te geven aan de woede en de onmacht die in hem bleven broeien en groeien, heeft hij van zijn zoektocht een verhaal in drie delen gemaakt: Kukulkans Meesterplan, waarvan het eerste boek, De Jaguarkrijger, eind april 2017 in druk verschijnt.

Over Peter Varg

Peter Varg (pseudoniem voor Peter Adriaens) werd geboren in Aalst, in 1959, als vijfde in een gezin van zeven.  Hij groeide op in de wijk Terjoden en studeerde af als boekhouder aan de Handelsschool te Aalst.

Na een tijdelijke baan bij de ASLK bank werkte Peter een tijdje als dispatcher en daarna als boekhouder in lokale bedrijven. Het bureauwerk kon hem echter niet boeien. Hij vertrok als ontwikkelingshelper naar Chili. In Santiago werkte hij mee in een socio-educatief project in een achtergestelde wijk. Daar richtte hij Predel op, een opvangcentrum voor jeugdige schoenlijmsnuivers. Hij leidde het centrum tot zijn terugkeer naar België.

Chili werd in die jaren geregeerd door dictator generaal Pinochet. Mensen verdwenen alsof ze nooit hadden bestaan. Anderen werden door de generaal het land uitgezet en velen werden gemarteld.  Het eerste wat in dat prachtige, magische land stierf, was de waarheid en het tweede was de hoop. Enkele gebeurtenissen bleven aan Peters ziel kleven. Hij besloot om deze in te pakken in tranen en er later iets mee te doen.

In Chili leerde Peter zijn echtgenote Monica kennen. Sinds hun terugkeer wonen zij met hun dochter Natasha in Aalst. Peter is actief in de beveiligingssector, terwijl Monica in de verzorgingssector aan de slag is.

Achterflaptekst “De Jaguarkrijger”

Hoog in de Andes zijn twee onthoofde kinderen gevonden, van wie het hart uit hun lichaam gesneden is. Jaguarkrijger Juan laat zijn menselijkheid achter, transformeert in zijn geestesbeest en gaat op zoek naar de dader: een vleermuismonster van voorbij de poort tussen de werelden.

Levensgevaarlijk gewond trekt hij zich na het gevecht terug en hoort een gebiedende stem zeggen dat de laatste dagen eraan komen. De stem vertelt hem over de op handen zijnde kosmische strijd, waarin Juans dochter Monica een meisje zal baren dat het universum kan redden van de ondergang. Juan moet ervoor zorgen dat Monica de juiste, waardige Coya-man zal treffen om dit kind te verwekken.

Maar dan ontmoet Monica Peter, een Belgische sociaal werker die in Chili neergestreken is…

Zo weefde de Gevederde Slang met oneindig geduld de lotslijnen van jaguar en mens samen. Hij maakte van hen wapens die hij gebruikt in zijn strijd tegen Akash, de waanzinnige god.

De Jaguarkrijger is het spannende eerste boek in de trilogie Kukulkans Meesterplan, dat zich afspeelt in Chili ten tijde van de militaire dictatuur van generaal Pinochet. Peter Varg weeft heden en verleden moeiteloos samen tot een bijzondere en kleurrijke vertelling.

Titel: Kukulkans Meesterplan, Boek 1 – De Jaguarkrijger

Auteur: Peter Varg
Uitgeverij: Celtica Publishing
ISBN: 978-94-91300-70-7
Prijs: € 15,=

 

Over Celtica Publishing:

Celtica Publishing is gevestigd in Capelle aan den IJssel, Nederland. De uitgeverij richt zich op het uitgeven van fantasy, horror en science fiction van veelbelovend talent uit Nederland en Vlaanderen. De uitgeverij presenteert haar boeken met illustraties en fotomateriaal van kunstenaars en fotografen uit Nederland, België en Frankrijk.

 

 

 

FacebookmailFacebookmail
Getagd
, ,

Statistics


Visits last 7 days: 250

Total amount of visits: 124963

Search engine hits: 1001