Recensies Geheimen van stof en zand

5/5

Peter Varg levert een derde Dark Fantasyverhalenbundel met korte vertellingen die op zichzelf staan naast de trilogie van de Kukulkansage. De verhalen ademen, behalve het laatste verhaal, dezelfde sfeer uit en zouden gemakkelijk samengevoegd kunnen worden zonder in herhaling te vallen.

Van Varg zijn wij gewoon dat het niet gaat over sprookjesachtige ballades maar eerder over rauwe, borrelende situaties die het slechtste in de mens naar boven brengen. Een nauwelijks verholen drift die enkel door het tegengif van de liefde wordt gebreideld. Indien ik niet beter wist, dacht ik dat Varg drakengenen had en het levenslicht zag in een actieve vulkaan. Als ik één woord moet gebruiken om zijn verhalen te omschrijven dan het zou het “Anger Management” zijn.

Lees meer
4/5

achterflap:
‘Er is geen begin. Er is geen einde.
Er is geen leven. Er is geen dood.
Er is geen zee. Er is geen land.
Alle geheimen van het zijn liggen besloten in één korrel zand.
Alles is stof. Alles is zand.’

Lees meer
9/10

Geheimen van stof en zand is een explosieve verzameling vol duistere maar ook lichte momenten.

Wie Peter Varg zijn vorige boeken las weet dat zijn “schrijfsels” mysterieus en donker zijn. Het label Dark fantasy wordt op deze bundel van magie, creativiteit en maatschappijkritiek geplakt.

Het prachtige gedicht laat me onmiddellijk voelen dat er tussen de lijnen heel veel diepgang in deze spannende verhalen zit. Je kunt de bundel bekijken als een verzameling unieke stemmen met een eigen persoonlijkheid. Als je wil kan je heel veel betekenis toekennen aan de zinnen en inhoud van de afzonderlijke stukjes.

Lees meer
3/5

Een ontspannen fantasybundel van vijf verhalen, waarvan enkele heel kort. Het slotverhaal heeft een sf-achtige insteek (een ruimtevaartuig en een vreemde maan), maar blijft in de uitwerking fantasy . In de bundel figureren de noodzakelijke ingrediënten van het genre: tovenaars, monsters, draken, nimfen en elven, slangen en veel meer. Genoeg te snoepen, dus, voor de liefhebber.

Lees meer

Cover:

Supermooi en aantrekkelijk.

Schrijfstijl:

Ondertussen ben ik bekend met de schrijfstijl van Peter Varg. Het leest erg vlot weg allemaal.

Boek:

Het is een bundel van vijf kortverhalen die zich misschien best laten omschrijven als “Dark Fantasy”. Alle [...]

Lees meer
Toon meer
FacebookmailFacebookmail
Getagd