Erwin Keymeulen


4/5

Een nieuwe verzamelbundel van Peter Varg, de man met de onbegrensde fantasie. Moest dit muziek zijn ik zou het klasseren onder Zweedse heavy death metal.

We beginnen met een stukje dystopische poëzie, onmiddellijk gevolgd door een, soms hilarisch-bloederig, demonisch horrorverhaal om daarna onder gedompeld te worden in een Brussel waar niemand wil in terecht komen (met een heel knap einde) waarna Varg compleet loos kan gaan in magie en tovenarij (op elke pagina duiken wel een paar wezens op uit het onuitputtelijke wereldje rare wezens van Peter), jammer dat dit geen langer uitgewerkt verhaal is, de laatste 2 pagina’s alleen al mochten van mij een volledige roman beslaan. Eindigen doen we met hard-boiled SF, waarin we op de theologische toer gaan, paar goede vondsten en doet me qua sfeer en ingrediënten een beetje denken aan de laatste 2 delen van de Aliens-cyclus.
Door de kort af- kort aan stijl van Peter bleef ik soms wat op mijn honger zitten, actie is actie en wordt nooit lang uitgesponnen net zoals personages zijn wat ze zijn. Hopelijk kan hij ooit de drang om zijn fantasie zo snel mogelijk kwijt te raken eens onder controle krijgen en ons eens een knoert van 600 pagina’s voor schotelen waarin hij alles eens met meer details en uitgebreider beschrijft (remember Tolkien), maar het blijft een ”specialleken” in het genre en een plezier om te lezen.

Statistics


Visits last 7 days: 250

Total amount of visits: 124963

Search engine hits: 1001