Marco van Driel


3/5

De Jaguarkrijger is het eerste deel van een trilogie waarbij de strijd om het universum de hoofdrol speelt.

Juan heeft een visioen gehad dat zijn dochter een dochter zal baren van een lid van de Coya stam. Maar als zijn dochter Monica de Belg Peter ontmoet, lijkt de hoop op het uitkomen van het visioen bekeken. Maar is het visioen wel juist? Peter en Monica vinden elkaar op een cursus, waar Peter al snel problemen krijgt. Monica is op zoek naar de Tand van de Narwal die zich vlakbij moet bevinden. Maar de geheime dienst van de dictator Pinochet zoekt hem ook. Als een van hun vrienden door hen wordt ontvoerd, moeten ze kiezen tussen het leven van hun vriend of het universum.

De setting van het boek in Chili tijdens het schrikbewind van Pinochet geeft het boek een interessante achtergrond, waarbij de grote kennis van de auteur over het land duidelijk blijkt. Soms wordt er te veel informatie over de dictator gegeven die afleidt van het eigenlijke verhaal. De informatie over Chili en het verhaal zelf staan te veel los van elkaar, wat jammer is. Op andere plekken, zoals bij de Colonia Trabajo y Libertad is het dan wel weer mooi in elkaar geweven.

De beschrijvingen van de geestenwereld is op sommige plekken onnatuurlijk, zoals bij de ontsnapping, op andere plekken zoals aan de Punta de Tralca weer perfect verwerkt.

Ook al behoort het niet tot de top van de fantasy, voor de liefhebber van het genre is het geen slechte keuze.

Statistics


Visits last 7 days: 80

Total amount of visits: 122524

Search engine hits: 975