Marlies Adriaens


4/5

Toen ik het laatste blad omsloeg van “De Zoon van de Slang” moest ik een tijdlang bekomen van wat ik las. Dit derde boek van de trilogie “Kukulkans Meesterplan”  pakte me helemaal in. Ik genoot van de beeldige schrijfstijl, van de onverwachte wendingen, de vergezochte personages en de beschreven ruimtes. In mijn verbeelding kwam alles tot leven. Maar ik moet bekennen dat ik vooral geboeid werd door de rode draad in het verhaal:  de zoon van de slang werd door zijn verleden voorbestemd op een zeer belangrijke taak maar toch staat of valt alles met het nemen van de juiste beslissingen op het juiste moment.

Ik had wel te doen met Victor. Het moet je maar overkomen! Dat jongetje beleefde een tamelijke onbezorgde jeugd, gepeperd en gezouten met wat magie, en plots kwam hij oog en oog te staan met de vreselijke realiteit waarin zijn ouders afgeslacht werden door het kwaad. Stilaan werd hij  bewust  van de buitengewone krachten die in het universum een strijd leveren, met als inzet het voortbestaan van de mensheid. Vallend en opstaand ontdek hij de uitzonderlijke eigenschappen die hij erfde en werd hij, als een offerlam,  gedreven naar de gruwelijke eindstrijd in Chili.
Terwijl ik las zag ik meer en meer gelijkenissen met wat zich afspeelt  in onze vierkant draaiende  samenleving  en met de keuzes die we allemaal zouden moeten maken, ieder op zijn manier, om het goede te doen overwinnen.
Was het toeval dat ik samen met Peter en andere familieleden in Chili was toen de revolutie daar uitbrak op 18 oktober 2019? Ik vroeg het aan Peter, want wat daar gebeurde wordt in “De Zoon van de Slang” voorspeld maar hij antwoordde niet. Voor onze ogen werd de strijd gestreden tussen machtelozen tegen machthebbers, tussen hen die sociale rechtvaardigheid willen en hen die vooral hun rijkdom en macht willen behouden en vermenigvuldigen, tussen hen waarvan de basisbehoeften niet kunnen bevredigd worden en hen die een onverzadigbare honger aankweekten naar luxe en buitensporigheden, tussen hen die hun eigen leven moeten opofferen om hun ouders en grootouders te redden uit de armoede en om hun kinderen een toekomst te kunnen geven en hen die anderen onder zich in de afgrond duwen om nog meer te profiteren van voorrechten die ze opbouwden ten koste van de gewone mensen….
Of de strijd in de kosmos die Peter in zijn verhaal beschrijft ondertussen ook plaatsvond  kon ik nog altijd niet achterhalen.
Ten slotte wil ik enkele redenen opnoemen waarom je dit boek moet lezen:

  • Het is uniek.
  • Het is goed geschreven, boeiend en verrijkend.
  • Het stimuleert om op reis te gaan naar Chili.
  • Bij verfilming zullen wij, de Vargfans, de meest kritische kijkers zijn!

Statistieken


Bezoeken laatste 7 dagen: 20

Totaal aantal bezoeken: 129597

Zoekmachine verwijzingen: 1045