Natasha Adriaens


4/5

Ik heb het voorrecht gehad van het boek nog in zijn prille begindagen te mogen lezen of te horen hoe de schrijver hier met wijd opengesperde ogen en wilde haren mij zijn ideeƫn voorlas.
Met bulderende stem nam hij mij in gedachten mee naar de eindtijd waar magische wezens de aarde overmeesterden.

Van zijn gekke verhalen naar dit boek, het einde van de trilogie: ā€˜Kukulkans Meesterplanā€™ heeft papa een lange weg afgelegd.
Het boek is in positieve zin veranderd, het is meer gestructureerd en het is daardoor aangenamer om het verhaal te volgen.
Wat hij geschapen heeft is een fantastische mix van honderden verhalen gekruid met een kritische maar ook soms komische kijk op de wereld.
Ik heb ook enorm genoten van de vorige twee boeken en het is leuk om te zien hoe alles samen komt in dit laatste boek en hoe het conflict beƫindigd wordt dat zich al lang aan het opbouwen was.
Ik kan zeggen dat ik vaak aangenaam verrast was hoe alles opgelost werd en vooral omdat dit niet op een voorspelbare manier gebeurde.
Nog iets wat mijn zinnen prikkelde is dat hier sprake is van ware rebellie want ondanks het feit dat alles ā€˜voorspeld en voorzegdā€™ is wordt de ware orde steeds weer bevraagd. Niets ligt echt vast.
Het hoofdpersonage is rebels en alles behalve volmaakt wat het makkelijk maakt om met hem mee te voelen in zijn beproevingen.
De personages zijn kleurrijk beschreven en het is leuk om de motieven van de antagonisten te doorgronden.
Het is inderdaad zeer moeilijk voor mij om objectief te blijven maar als liefhebber van literatuur kan ik zeggen dat ik een zeer boeiend verhaal heb gelezen met honderden verschillende insteken op cultureel, politiek en relationeel vlak
Wat mij vooral plezierde is dat een zeer penibele en spannende situatie zo maar met Ć©Ć©n zin kon veranderen naar iets luchtigs en komisch.
Wat ik ook in boeken enorm kan appreciƫren is als een gebeurtenis die plaats vond in het begin van het boek later terugkomt en weer van belang is.
Ik raad dit boek aan aan iedereen die graag van spanning houdt en zich graag laat meeslepen in een magische wereld waar legenden zich in elkaar verweven.

Statistics


Visits last 7 days: 216

Total amount of visits: 123261

Search engine hits: 978