Sheila Vermeulen


4/5

In deze wereld is vrede een illusie.
De eindtijd komt eraan. Het is gezien en voorspeld. Binnenkort zal de eindstrijd losbarsten tussen de volgers van De Waanzinnige God en de volgers van de Leegte. Rampen en plagen zullen de aarde teisteren en de magische poorten tussen de werelden zullen worden geopend. Poorten waardoor monsters de aarde zullen bestormen.
“Ik zie hoe ergens in de nabije toekomst de lijnen van oorzaak en gevolg verschrompelen en het tapijt van de werkelijkheid uit elkaar valt. De toekomst, het heden en het verleden worden opgeslokt door het Allesomvattende niets.” – Peter Varg

Op de aarde zijn steeds meer mensen en wezens met bijzondere gaven te vinden. Mensen en wezens die uiteindelijk een rol kunnen, en zullen, spelen in de eindstrijd. Zo vindt een ridder zonder hoofd een doel, worden verkenners soms strijders en zijn nachtmerries echter dan je je kunt voorstellen.
Wie zal welke rol spelen in een tijd waarin de aarde geplaagd wordt door meer rampen dan ze wellicht aankan?
Met De Boomridder schrijft Peter Varg, na Droomsels van de Leegte, een tweede verhalenbundel die aansluit bij de trilogie Kukulkans Meesterplan. Opnieuw mogen we meekijken in deze wereld vol gevaar.
Persoonlijk vind ik de cover van De boomridder ontzettend mooi en past de afbeelding die erop staat, uitstekend bij de inhoud van de verhalen. De beide bundels samen vormen, juist door het contrasterende zwart-wit gebruik, een aantrekkelijk en passend geheel.
De verhalen in deze bundel completeren elkaar en de terugkerende personages zorgen voor herkenbaarheid en maken het boek tot een eenheid. Meer nog dan in Droomsels van de Leegte leerde ik in De Boomridder de wereld waarover ik las, begrijpen en waarderen.
Peter Varg heeft een hele eigen manier van vertellen die, naar mijn mening, goed aansluit bij de wereld die hij heeft gecreëerd. Tijdens het lezen zul je waarschijnlijk hier en daar dingen herkennen, die moeiteloos op onze wereld kunnen worden toegepast. Ouderwetse en moderne elementen worden geplaatst in fantasyverhalen vol monsters en magie.
In De Boomridder van Peter Varg biedt een bijzondere wereld onderdak aan aparte personages en boeiende verhalen. Verhalen waarvan je, langer dan de dikte van het boek doet vermoeden, kunt genieten. Deze verhalenbundel, die ook los van de trilogie en van Droomsels van de Leegte kan worden gelezen, krijgt 4 sterren van mij.
Sheila Vermeulen

Statistics


Visits last 7 days: 216

Total amount of visits: 123261

Search engine hits: 978