Tazzy


7 / 10

Dit boekje is een leuke aanvulling op de wereld van Kukulkan.

Centraal staat een grote boom: een eik. Deze eik heeft een eigen wil, Hij kan met de tijd spelen, stilzetten en nog veel meer dingen. Hierdoor schept de auteur een droomachtige wereld, waarbij je gedachten niet moeten afdwalen. Anders is het een beetje verwarrend waarschijnlijk. De eik houdt mensen en wezens gevangen, maar beschermd ze ook.

In vrijwel elk hoofdstuk volg je een ander personage. Ze lijken soms uit verschillende werelden en tijden te komen. Maar hun lot is verbonden met de boom, dat maakt het tot een geheel.

Mijn favoriete stuk was het hoofdstuk over de weerwolf welp Antaeus. Hij zit opgesloten, maar komt erachter wat er met zijn ouders is gebeurd.

De leegte is lang niet zo leeg als je denkt.

Onder de takken van de eik staat een herberg. Er huizen veel wezens. Witte heksen. De dood. Zelfs Lucifer is er geen onbekende. Ook is er een vreemde barman in de herberg. Er komen vreemde situaties voor, die je alleen in dromen kunt verzinnen. Maar allemaal zijn zij (of hun lot) verbonden met deze bijzondere eik.

Je moet vaak denken: wat is er echt? Is het buitenaards? Op welke wereld speelt het zich af of zijn het verschillende droomwerelden? Een boek om bij na te denken. Ik vond het zeer apart, niet spannend, maar mysterieus. Het krijgt een 7 van mij, dat zijn 3,5 sterren.

Statistics


Visits last 7 days: 250

Total amount of visits: 124963

Search engine hits: 1001