VanneBooktastic


4/5

Spannende Dark Fantasy (korte) verhalen in deze bundel van de meesterlijke Peter Varg. Bekend van zijn indrukwekkende en vernieuwende Kukulkans Meesterplan Trilogie, en in eenzelfde rijkelijke taal is deze aangename verhalenbundel van zijn hand verschenen.

De verhalen zijn vrij duister en mysterieus. Hij weet hiermee een gevoel van onheilspellendheid te brengen, waardoor het einde soms een verrassende twist kan geven. Goede korte verhalen. Voor de liefhebber van het mysterieuze, het duistere en natuurlijk ook fantasie, is dit een mooi cadeau.

Denk aan het einde der tijden, ratten, goden, mysterieuze stemmen en demonen. Ik vermoed dat er ook het een en ander aan verkapte kritiek op de maatschappij in zit wat dit boek interessant maakt voor boekbesprekingen. Daarbij wel gezegd: het rijke eloquente taalgebruik (en de af en toe typisch Belgische woorden en uitdrukkingen) in combinatie met de thematiek maken het boek wel meer tot de volwassen literatuur. Dus ik zou het in dat geval aanraden voor bijvoorbeeld bovenbouw leerlingen en studenten.

Statistics


Visits last 7 days: 250

Total amount of visits: 124963

Search engine hits: 1001