Wendy Hogendoorn


3/5

Er is vrede na de tweede grote oorlog. Echter is dit maar schijn. Het tij zal zich weer keren.
Geschiedenis word herbeleefd en engelen zullen wederkeren.
Groepen zullen tegen over elkaar staan en elkaar beïnvloeden tot het einde der tijden.
Buitenaardse wezens komen langs en laten hun sporen na.
Demonen, krijgers en andere wezens krijgen met elkaar te maken in deze verhalenbundel. En wat heeft die BoomRidder er toch mee te maken?

Peter Varg heeft na het schrijven van zijn tweede deel van de trilogie ‘Kukulkans Meesterplan’ een tweede verhalenbundel geschreven. ‘De Boomridder’. Eerder heeft hij de bundel ‘Droomsels van leegte’ geschreven,die ook een blik wierp op de wereld uit de trilogie. In ‘De Boomridder’ heeft Peter duidelijk gekozen om de donkere kant van zijn zelf gecreëerde wereld te belichten en uit de wijden.
Hij heeft verschillende type karakters gekozen uit de trilogie en deze wat meer uitgediept. Zo leer je de karakters op een duistere manier wat beter kennen, waardoor je meer of minder van ze gaat houden.
In ieder verhaal speelt zich iets af dat een verwikkeling heeft met de trilogie. Het is echter niet noodzakelijk om bekend te zijn met die wereld om het boek te lezen. De verhalen staan op zich zelf, met een naarmate de verhalen vorderen een rode draad: De Boomridder.

Het is lastig om een korte samenvatting te schrijven over een verhalenbundel die wisselend is van aard zonder teveel te verklappen over de verhalen die er in staan. Wat wel duidelijk naar voren komt is de voorliefde voor het schrijven over duistere kanten en wezens en werelden.
Ondanks dat de verhalen door dezelfde schrijver zijn geschreven, verschillen ze van karakter en van snelheid. Dit heeft mede te maken met de personages en de vlotheid van het schrijven. Sommige verhalen knallen er meteen uit en andere verhalen hebben een wat tragere spanningsboog. Een aantal verhalen zijn lekker kort om vlak voor het slapen gaan nog even te kunnen lezen “Nog even één hoofdstukje”, en andere heb je iets langer de tijd voor nodig.
Peter heeft een fijne manier van vertellen en maakt je nieuwsgierig naar de wereld die hij gemaakt heeft in de trilogie. Soms was het merkbaar dat er verschillen zijn tussen het Vlaams Nederlands en het Nederlands dat we tegenwoordig zien in boeken. Dit had geen invloed op de vaart of inhoud van de verhalen. De karakters waren dusdanig interessant dat tijdens het lezen van de verhalenbundel, ik heel erg nieuwsgierig geworden naar de rest van de wereld die in de trilogie is beschreven.

Het is een kort/dun boekje met veelzijdige verhalen over een bijzondere wereld met voor een ieder wat wils

Statistics


Visits last 7 days: 96

Total amount of visits: 122555

Search engine hits: 975