Yvonne Oomen Muurmans


3/5

Synopsis:
Juan is een jaguarkrijger en kan transformeren in zijn geestesbeest. Wanneer hij na een zwaar gevecht van zijn wonden aan het herstellen is, krijgt hij van een gebiedende stem te horen dat er een kosmische strijd op handen is. De stem vertelt hem ook dat zijn dochter Monica een kind zal krijgen die het universum van de ondergang kan redden.

Wanneer Monica in Chili Peter ontmoet lijkt hun lot met elkaar verbonden te zijn.

Quote:
“Monica rukte de speer uit Peters hand en boorde die met al haar kracht voor haar voeten in de grond. Spreuken rolden als parels uit haar mond. Ze sommeerde met al haar macht een beschermgeest van het hoogste gezag om neer te dalen uit de geestenwereld. Er verscheen een enorme, helderblauwe geestesverschijning die in een flits het tornadowezen greep en ermee verdween. Monica zong de speer uit de grond. Die verscheen als een ivoren ringetje rond haar vinger waarna de stilte als een deken over hen heen viel.”

Recensie:
Het verhaal speelt zich af in Chili tijdens het bewind van dictator Pinochet. Door te schakelen tussen verschillende werelden en tijdszones komt het verhaal chaotisch over. Sommige stukken moest ik herlezen om er beter inzicht in te hebben.
Daardoor zat er geen vaart in het lezen en daarmee ook niet in het verhaal.
Een trage start, maar met een goede opbouw. De fijne schrijfstijl van de auteur en de details in de beschrijvingen maken veel goed.
De personages zijn fantasievol maar menselijk. Gaandeweg het verhaal leer je ze beter kennen en waarderen.

Een fantasierijk verhaal met een trage start. Maar wel nieuwsgierig makend naar de vervolgdelen

Statistics


Visits last 7 days: 250

Total amount of visits: 124963

Search engine hits: 1001